Протестите на енергетиците и миньорите продължават. Антон Тончев е началник-смяна на

...
Протестите на енергетиците и миньорите продължават. Антон Тончев е началник-смяна на
Коментари Харесай

Антон, който спи на асфалта на АМ ``Тракия``: Ако напусна и взема 36 заплати, с тях ще може да погася само част от кредитите си

Протестите на енергетиците и миньорите не престават. Антон Тончев е началник-смяна на Рудник " Трояново-север ". Той описа за мотивацията и идеята към този момент пет дни да нощуваш на автомагистрала " Тракия ", предава Bulgaria ON AIR.

" Каузата са моите деца, в случай че затворят района и аз не мога да ги устоявам повече, на мен изходът ми е да отпътува в чужбина, аз нямам различен излаз ", сподели Антон Тончев.

Той е част от протестиращите на автомагистрала " Тракия " от първия ден. Всяка вечер спи на асфалта, тъй като има ясна мотивация – да резервира работата си и да обезпечи естествен живот за фамилията си.

" Ние си даваме здравето за заплати, с цел да живеем в някакъв от малко малко по-нормален стандарт. Заплатите са ни към 2000 лева ", съобщи Тончев.

Той показа, че в случай че затворят рудниците и ТЕЦ-овете, за него опция в родината му няма да има:  " Заминавам за чужбина непосредствено със фамилията си ".

Мъжът работи в Рудник " Трояново-север " към този момент 18 години.

" Аз нямам друга специалност с изключение на миньорската, тъй че нямам опция, да всеки ще каже карай такси, стани барман или нещо, само че не можем всички да станем бармани, водачи или да вършим бани, ние сме строго профилирани в специалността си.

Бяхме лъгани толкоз доста пъти до момента, че до момента в който не забележим черно на бяло гласувано и подписано ние няма да се махнем оттова, каквото и да ни дават обещание сега, ние видяхме следващата машинация, дезинформират цяла България със заплатите ни, че щели да ни дават 36 заплати, щели да откриват работни места ", сподели Антон.

Ако напусне и вземе 36 заплати, Антон признава, че с тях може да погаси единствено част от заемите си.

" Ние имаме заеми, ще ги върнем и нямаме повече пари, до такава степен сме, това предложение е партенка, не е контрактувано, просто се пусна в медийното пространство, с цел да покажат, че взимаме доста пари ", счита Антон.

Той е на мнение, че ръководещите имат различен проект.

" Мъчат се да ни убедят, че ще изтървем някакви 4 милиарда, което не е правилно, тъй като България ще ги вземе тези пари до 2038 година, единствено че няма да са на веднъж, ще са последователно.

В момента задачата на ръководещите е да ги вземат тези пари, да минат през техните кръгове от компании, да си ги вземат и да си заловен пътя кой за Канада, кой за Панама, и тези хора след 3 месеца, 6 месеца, няма да ги забележим повече, а в България ситуацията ще бъде трагично ", съобщи Антон Тончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР